Monday, May 9, 2016

130/366: "Terasa Nak Buat Vlog Dekat Youtube"




Assalamualaikum dan hello kepada uolls semua . Lately ni aku suka layan youtube . Well disebabkan oleh kepantasan internet dekat rumah kan . Hahaha . Alhamdulilah , syukur ada unifi . Daripada orang lain yang internet very the slow . Aku teringat ada budak perempuan ni di cakap , dia masih lagi guna opera mini . Cerita ini sekitar tahun 2015 . Gila ke , opera mini aku guna masa zaman 2009 kot . Dia masih guna lagi . Nampak tak , kadang di sebalik rezeki yang ALLAH berikan kepada kita ialah untuk kita syukuri .

Berbalik kepada tajuk hari ini , lately ni aku jadi suka tengok youtubers yang buat vlog . Mereka yang buat video harian , challenge , dan paling hot sekarang korean spicy noodle challenge lah . Hahaha . Sebab aku ni jenis suka bercakap . I thought on nak buat vlog juga lah . Hewhewhewh .

Best ke aku bercakap ? Itu yang menjadi persoalan . Hahaha . Insyallah , nanti bila dah bersedia dengan topik , dan peralatan nak rekod . Hhahaha . Tapi , bukan dalam waktu yang terdekatlah . Sebab nak bercakap ni neves dia lain macam . Walaupun jenis suka bercakap kan . Hahahahha .

Tapi berbeza sebenarnya cakap depan orang dengan cakap depan kamera . Hahahha . You have to imagine that orang yang akan tengok tuh faham apa yang kau cakap . So , this time around , aku masih lagi menjadi penonton kepada para youtubers regarding on how they speak , how they be a great youtubers .

Sebelum buat sesuatu tu , kena gain knowledge juga kan . Wish me luck ! Assalamualaikum .

1 comment:

sheAYANG said...

InshaAllah. Yakin boleh.
Tak sabar ni nak tengok vlog awk. ;)